Helyi hétvégi programajánló – Budakeszi, Törökbálint, Budaörs

BUDAKESZI
Budakeszi
Budakeszi város aktuális helyi programkínálatát a Budakeszi Hírmondóban találjátok, dátumra és helyszínre bontva.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ honlapján találtok állandó és aktuális programokat, nagyon hasznos az éves programnaptár is.

A Budakeszi Vadaspark  és  Kalandpark egész évben izgalmas kalandokkal várja a  kicsiket és nagyokat.  Most éppen Éjszakai Kalandtúrákkal péntekenként egészen október végéig. De van Nyomozás is, letölthető feladatfüzettel. Vadaspark
Ha kerékpározni támad kedvetek, akkor a Budakeszi Vadasparktól induló kerékpártúrák útvonalát, leírását és térképet is használhatjátok.
Ha mini golfoznátok akkor IDE menjetek! Sőt egy Bikepark is van Budakeszin, tudtátok?

 
A Lóháton Budakeszin – Lovas Tanya és Egyesület is vár Benneteket!
TÖRÖKBÁLINT
torokbalint1Törökbálint város honlapján találjátok a város aktuális programjait és itt tájékozódhattok az aktuális hírekről is.
Törökbálint Sportközpont
Új oktatási-, sport-, kulturális,- és közösségi centrum nyílt Törökbálinton a Bálint Márton Általános Iskola új épületében, az Óvoda utcában.Az intézmény szeretettel várja Törökbálint és a környező települések lakosságát, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Sportcsarnokkal, fitness teremmel, squash teremmel, uszodával, tanmedencével, szaunákkal, hang és fényterápiával, sószobával. De van: kosár, kézi és röplabda pálya, futball, aquafitness, torna, jóga, testépítés is.
Bővebb infókat, árakat, órarendet a weboldalon találtok.

ÉLMÉNYPART a Tóparkban, a törökbálinti tó partján torokbalint2

Az M1-es autópálya mellett, a MAX CITY mögött igényesen kialakított és gondozott, mintegy 7 hektárnyi területen található az ÉLMÉNYPART. A park mindenki számára nyitott, ingyenesen látogatható.

Itt található a Törökbálinti Kenuiskola is, amely kenus utánpótlás neveléssel, sárkányhajózással, szabadidő sporttal, bérléssel vár Benneteket.

BUDAÖRS
budaors1Budaörs város honlapján olvashatjátok a város híreit. Ha rendezvényeket,  családi programokat keresel, akkor azt a Jókai Mór Művelődési Központ honlapján találjátok.
A Gróf Bercsényi Zsuzsanna városi Könyvtár is rengeteg ingyenes gyerekprogrammal és könyvvel vár, érdemes ellátogatni.
Kellemes természeti környezetben, Budaörs nyugati határában található a  Csiki Pihenőkert egy Árpád kori Régészeti Park, Erdei Iskola és Nyári tábor.
Az élmény gazdag programok lebonyolításához sokféle helyszín található a több mint 1 hektáros parkban: középkori csárdaépület kemencékkel, veremház, jurta falu, indián falu, favár a várszínházzal, korszerűen felszerelt előadótermek, játszótér, füves és homokos sportpályák, íjászpálya, fürdőmedence, halastó.
Egész évben kulturális, kézműves és hagyományőrző rendezvényekkel, várják a Látogatókat. csikip
3064111121050228_budaors_regeszeti_muzeum10A Városi Régészeti Múzeum szintén színes program kínálattal vár minden érdeklődőt: folyamatosan bővülő régészeti gyűjtemény és kiállítás, utazó múzeum programok, kőtár a kertben és nem utolsó sorban ingyenes, tematikus Családi Játszóház szombatonként délelőtt.
A Budaörsi Jelmeztárban varró tanfolyamokkal és hétvégi  varróklubbal várják az érdeklődőket.
 De ellátogathattok a Budaörsi Városi Uszodába is, ahol gyermek úszás oktatás, baba-mama úszás, masszázs és szauna is vár Benneteket a medencék és a Strand mellett.  Alkalmanként Bababörzét is szoktak tartani.