KEDD Országos Rajzfilmünnep

A KEDD, Magyarország egyik legsikeresebb animációs műhelye negyedszer rendezi meg az Országos Rajzfilmünnep rendezvényt 2016. október 29-én.

A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén.

rajzfilm_ünnep1

2011-ben a Rajzfilmünnep keretében 21 városban, 27 helyszínen szerveztünk vetítéseket és gyerekprogramokat, 2012-ben már 29 város 60 helyszínén. 2013-ban pedig 37 városban, 65 helyszínen, és ezt a tendenciát szeretnénk a jövőben is folytatni.

A programsorozathoz az idén eddig közel 40 város csatlakozott. Sok helyszínen a vetítések mellett most is számos program várja a látogatókat: kifestőzés, Razfilmünnepi totó, kézműves foglalkozás, kirakodóvásár, és sok-sok más, vidám élmény lehetősége!

Az országos vetítéseken az elmúlt több mint fél évszázad máig rendkívül népszerű magyar rajzfilmjeiből választhatnak az érdeklődők, mint pl. a Macskafogó, a Szaffi, a Ludas Matyi, Vízipók-csodapók, A kockásfülű nyúl és a Vuk, de találkozhatnak az előző évek Rajzfilmünnepeinek nagy sikerével, a Bogyó és Babóca – 13 új mese című alkotással is. Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben is a tavaly sokak által kedvelt Kecskemétfilm meséit is vetíthetjük. A helyszínek így választhatják kínálatunkból a Magyar Népmesék-et, a Mesék Mátyás királyról-t, a Cigánymesék-et vagy A Négyszögletű Kerek Erdő Meséi-t.

Valamennyi csatlakozó város és helyszín a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap  (MTVA), a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA), a Kecskemétfilm, a KEDD Animációs Stúdió által felajánlott munkákból, valamint a Cinemon Entertainment, a Magyar Rajzfilm Kft, a The Hoppies, a Metropolitan Egyetem, és a Moholy–Nagy Művészeti Egyetem, a UIP Duna által ajánlott filmekből, illetve az Anilogue, a Busho és a Primanima filmfesztivál műsorából állíthatta össze programját.

 

Országos programok

Esemény weboldala

Forrás